24/08/23 Dag om snel te vergeten

25 augustus 2023 - Phetchaburi, Thailand

Tegen 9 u ontbijten, we zagen dat onze chauffeur al lag te dutten op de matjes. 

Alles inpakken en klaar voor vertrek na uitchecken, om half 11 waren we ingeladen en onderweg.

Het werd weer een extra vlotte rit met onze chauffeur, Huan Verstappen... neef van de Max ;-)

Een chique resort was de volgende bestemming, ferm kamer... dat wel ja. En verder niks, dat is hier nog niet open precies, er is geen volk, geen keuken/restaurant en geen mens dat Engels spreekt om te informeren hoe je dan aan eten kunt geraken want in de buurt was ook niet veel beweging te zien. 'Gelukkig' is het ontbijt inbegrepen... ik ben eens benieuwd :-D

Mooie kamer, dat wel

We deden bij de buren een poging om aan eten te geraken, of iemand die wist waar we moesten zijn eventueel. Er was een vriendelijke jongeman die ons in zijn laadbak van de pick-up stuurde, hij zou ons naar een restaurant brengen... we kwamen een lokaal tentje tegen maar dat reed hij voorbij. Hij stopte aan een of andere grote resort waar wel veel leven was. Gewoon daar snel wat gegeten, hoewel we wat underdressed waren voor deze zaak, maar goed, het is wat het is ;-) Leuk, zo een dure keet je, betaald eens zo veel en het was het slechtste eten dat we al hadden. Meestal eten we uit beleefdheid ons bordje leeg, maar rauwe kip gingen we echt niet eten. Daar aan de receptie nog geïnformeerd of er ergens scooters of wat dan ook te huur was, maar dat bleek niet het geval... tja, dat is echt balen. Om 15 u kwam de kerel ons weer ophalen en gelukkig was hij wat te vroeg, en konden we weer naar onze kamer.

In een poging tot leute en plezier ging ik 'zwemmen' in de rivier, de stroming was heel fel dus dat duurde niet lang, als je hier met uw voeten van de bodem komt dan ben je weg... het was op zich een aanlokkelijk idee wel ;-) onder het motto, weg is weg en we zien wel waar we uit komen. Dan maar douchen en wat bloggen.

In de vroege avond gingen Joeri en ik dan te voet op pad, op zoek naar dat eettentje het dichtste bij, maar het was gesloten. Verderop zou nog een resort zitten volgens een wegwijzer, dus liepen we nog wat verder, maar daar was nergens niks te zien. Allee hup, terugdraaien... zonder eten. Omdat het intussen donker was, zagen we wel dat er licht brandde in het hutje naast het eetkraam... ik zag ineens dat het een 'winkel' was, er stonden wat rekken met instant noodles, chips, verse groenten en frisdrank. De verse groenten moesten we laten liggen, van de rest kozen we wat er op uitzicht wel lekker uitzag.

Instant noodles op de kamer

Zo hadden we tenminste iets binnen, dankzij de waterkoker op de kamer... iedereen was het er over eens dat dit geen vakantie was en dat we hier niet zouden blijven, jammer van het geld dan maar. We zochten gelijk een ander hotel en regelden vervoer voor morgenvroeg, dat wordt een verrassing voor de JK riverview, want aan de 24 uur bemande receptie hadden we al in uren niemand meer gezien om ons plan door te geven. Er zijn hier alleen bouwvakkers te zien, waar je ook niks aan hebt vanwege de taal.

Morgen op naar betere oorden :-)